Sétarepülés

Gyere velem repülni!

Belföldre vagy külföldre, nappal vagy éjszaka, télen vagy nyáron. Kis géppel, vagy egy kicsit nagyobbal is. Választhatsz az alábbi listából, tervezhetsz magadnak saját útvonalat és ha a sétarepülés már a könyöködön jön ki, akkor próbálhatsz valami izgalmasabbat.

Legtöbbször négyszemélyes repülőgéppel megyünk (3 utas, 1 pilóta). Tele géppel legjobb repülni, mert többfelé oszlik a költség. Ha nem vagytok hárman, segítek útitársat találni

Van 5+1 személyes gép is, itt van pár fénykép róla. Ezzel már messzebbre is repülhetünk.

Az általános tudnivalókat az útvonalak listája után találod.

Belföld Idő Ár (eFt)
teljes gépre
Ár
(eFt)
1 főre
Budaörs – Dunakanyar (3 utas) 0:45 45 15
Budaörs – Kastélyok, romok, tavak (3 utas) 1:00 60 20
Budaörs – Balaton 3 utas 1:20 75 25
Repülőgépvezetés (1 utas) 0:30 25 25
Repülőgépvezetés (3 utas) 0:30 33 11
Adrenalin (1 utas, rövid) 0:30 25 25
Adrenalin (1 utas) 1:00 45 45
Adrenalin (3 utas, rövid) 0:30 33 33
Adrenalin (3 utas) 1:00 60 20
Éjszaka Budapest felett (3 utas) 0:30 45 15

Külföld

Négyszemélyes géppel (3 utas, 1 pilóta)
 Útvonal
Repült idő
(oda-vissza, óra)
Ár a teljes gépre (eFt)
Ár egy főre (eFt)
5
276
90
6
330
110
3
165
55
2
100
33
Velence
6

330

110

 

Hatszemélyes géppel (5 utas, 1 pilóta)

 Útvonal
Repült idő
(oda-vissza, óra)
Ár teljes gépre, (eFt)
Ár egy főre, (eFt)
4
440
88
5
550
110
2,5
275
55
1,8
200
40
Velence
5
550
110

A külföldi repülések árai tájékoztató jellegűek, további részletek itt.

Miért jó ez neked?

– Nagyszerű élmény. Már sokszor csináltam, de még nem tudtam megunni.
– Nagyszerű ajándék lehet valakinek, akit szeretsz.
– Csupasz önköltségen repülhetsz: megspórolod a pilóta bérköltségét és a “légitársaság” által felszámolt fedezetet.

Miért jó ez nekem?

1999 óta repülök motoros géppel, és mint legtöbben, PPL “jogosítvánnyal” kezdtem (ez olyan, mint az autónál a B kategória). Azóta elvégeztem a CPL tanfolyamot (ez olyan, mint autónál a hivatásos jogosítvány) és ennek a fenntartásához sokat kell repülnöm. Ezért keresek olyan embereket, akikkel együtt bérelünk gépet, én meg vezethetek.

Általános tudnivalók

Mikor?

A legtöbben nyáron jönnek repülni, pedig a repülésnek minden évszakban megvan a szépsége. A téli táj érdekessége, hogy a lomb nélküli fák között gyakran vadakat látunk, és az őszi erdő színeit sem lehet megunni.

Egyébként szinte bármikor repülhetünk, amikor akarod. Legtöbben hétvégén repülnek, de hétköznap is lehetséges. Ha biztosra akarsz menni, akkor a hétvégi repülést kedd-szerda környékén érdemes megbeszélni. Akkor még általában van szabad repülőgép, és a programjainkat is össze tudjuk egyeztetni. De ha aznap reggel hívsz, akkor is megpróbálom megoldani.

Az időjárás persze mindig közbeszólhat. Sőt! Vannak olyan esetek, amikor tökéletesen biztonságosan lehetne repülni, mégis azt javaslom, hogy halasszuk el. Úgy gondolom, hogy aki repülni jön, az élményt akar, és nem papírzacskót szorongatni. (Azt mondják, még mindig jobb, ha az ember lent van és fent szeretne lenni, mint ha fent van és lent szeretne lenni.)

Érdemes a repülést délelőttre, illetve a hétvégi repülést szombatra tervezni. Ha délelőtt, vagy szombaton épp rossz az idő, még mindig el lehet halasztani délutánra, illetve vasárnapra.

Ki repülhet?

Ezt a kérdést fõleg gyerekek, idősek és várandós mamák kapcsán szokták feltenni. A sétarepülésen való részvétel nincs korhatárhoz kötve. Repültem már pár hónapos csecsemõvel is, meg kilencven feletti úrral is.

mot_gyere_utanpotlas

A sétarepülés nem tartozik az extrém sportok közé: fizikailag kb. annyira megterhelő, mint egy hasonló időtartamú autózás, átlagos budapesti utakon. Akinek a szervezete jól visel egy órányi autóutat, az a repüléssel is próbálkozhat.

Egyebek

Ha a repülés egyéb vonatkozásai is érdekelnek, részt vehetsz az útvonaltervezésben, a repülőgép felszállás előtti ellenőrzésében, navigálhatsz, és békésebb szakaszokon kipróbálhatod, hogyan reagál a repülőgép a kormánymozdulatokra.

Ha a csapat úgy gondolja, a repülőút vége felé csinálhatunk pár tornamutatványt a repülővel: meredekebb fordulókat, emelkedést, süllyedést. Természetesen csak akkor, ha mindenkinek van hozzá kedve, és ha valakinek nem tetszik, akkor azonnal abbahagyjuk.

Fényképezőgépet, videokamerát vagy ilyesmit mindenképpen hozzál!

Az árakról

A megadott árak a repülés minden költségét tartalmazzák. Ezen felül se repülőtéri illeték, se üzemanyagpótlék, se felhőűző áldozat díja nem terheli a pénztárcákat.

A repülőtereken sajnos ritkán fogadnak el bankkártyát vagy üdülési csekket, úgyhogy készpénzfizetésre kell felkészülni.

A megadott árak tele repülőgépre vonatkoznak (3 utas, 1 pilóta). Ha nem vagytok hárman, segítek megtölteni a gépet. Ha nem akarsz útitársat, akkor ki kell fizetni az üres helyet is, mert a repülőgép ugyanannyiért repül, akár tele van, akár egy ember ül benne.

A megadott árak aktuálisak. Ha lefoglalsz egy repülést (nem kell előre kifizetni, csak megbeszélni), akkor se kell többet fizetned, ha közben feljebb kúsznak az árak.

Ha érdekel, hívj, vagy küld levelet!

Klebercz Dezső
+36 70 3101 457
klebercz@gmail.com

 

Minden levélre válaszolok. Ha nem kapsz választ egy-két napon belül, akkor az csak valami technikai probléma lehet, pl. elakad a levelem a fiókod spam szűrőjében. Ebben az esetben kérlek, telefonálj, vagy írj sms-t.

 


//

Keresés a setarepules.info-n

Nálam végzett pilóták