Magas-Tátra, gyorsan, kényelmesen

Csúcsok, izomláz és feltört láb nélkül.  Végigrepülünk a Magas-Tátra déli oldalán, akár keleti, akár nyugati irányban, akár oda-vissza, ahogy teszik. Leszállhatunk valahol pihenni egyet, vagy végigrepülhetjük az egészet egyszerre. A lényeg, hogy nagyon jó idő legyen, olyan, mint ami a képeken látható.

 

A lényeg persze a Magas-Tátra, de már az oda-vissza út is olyan látnivalókat tartalmaz, mint a Chopok, vagy Szepes vára.

This slideshow requires JavaScript.

A Magas-Tátra színe természetesen minden évszakban más, itt egy pár tavaszi kép látható. A gép nagyjából a hegy lábánál lévő települések felett repült, onnan elég nagy rész belátható egyszerre. De ez választás kérdése, lehet magasabban, a csúcsok felett is repülni. Egyet nem szabad: berepülni a völgyekbe.

This slideshow requires JavaScript.

 

Budaörsről indulunk (vagy Tökölről, ha a hatszemélyes gépre van szükség). Előre el kell dönteni, hogy le akarunk szállni út közben, vagy nem, mert ha igen, akkor meg kell tudakolni, melyik repülőtér van nyitva, van-e üzemanyag, stb. Ha nem akarunk leszállni, akkor érdemesebb a hatszemélyes géppel menni, mert az gond nélkül lerepüli egy tankkal az egészet.

Ezt a repülést érdemes hétvégére időzíteni, mert hétköznapokon gyakran katonák használják az útba eső légtereket. Ettől még lehet repülni, de előfordulhat, hogy kerülőre, vagy emelkednünk-süllyednünk kell, ami a menetidő növekedését jelenti.

Pár kép, ami főleg Tátra-mániásoknak lehet érdekes.

 

 


//

Keresés a setarepules.info-n

Nálam végzett pilóták