Ha csak a pénz hiányzik…

Mit tehet az, aki életre-halálra elszánta magát, hogy pilóta lesz, de momentán nincs elég pénze, hogy belevágjon?

Akár hivatásos, akár hobbipilóta akarsz lenni, az első lépés az itt már emlegetett PPL jogosítás megszerzése. Kezdem a rossz hírrel, utána már csupa jó jön: egészen kicsi az esély arra, hogy a PPL tanfolyam költségeit valaki (pl. állam vagy leendő munkaadó) kifizeti, vagy akár csak megelőlegezi neked. Volt állami finanszírozású, nappali képzés Nyíregyházán, de úgy tűnik, mára teljesen kihalt. Létezik olyan is, hogy a leendő munkaadó meghitelezi a képzés díját, de ezt elsősorban a képzés utolsó lépéseihez szokták felajánlani, pl. a nagygépes típusjogosítás megszerzéséhez. Az alapfokú képzést szinte mindenkinek saját erőből kell finanszíroznia.

Ez természetesen részletfizetéssel is megoldható. Lehet rá banki hitelt felvenni, akár ingatlan, akár jövedelem-fedezettel. A futamidő növelésével a havi törlesztőrészlet akár 20-30 ezer forintra is csökkenthető, de mire a végére érsz, a felvett összeg másfél-kétszeresét fogod kifizetni. A repülőiskolánál is lehet részletre fizetni, nálunk pl. az egyéves futamidő kb. 12%-kal növeli meg a teljes költséget. Szóval így is, úgy is sokba kerül.

Ennek ellenére a repülőtereken nem csupa milliárdos jár-kel, sőt! A “sőt!” kategóriába tartozóknak mániájuk a repülés, és valamilyen módon, pénzzel, ha kevéssel is, meg szabadidővel, meg munkával, de valahogy elérik, hogy a levegőben lehessenek.

Ha meg akarod szerezni a PPL szakszót, de most nem tudod kifizetni, két lehetőséget tudok ajánlani arra, hogy most, rögtön tegyél érte valamit:

– választhatsz egy kerülőutat, amin hamarabb jutsz a repülés közelébe, vagy

– elindulhatsz az egyenes úton, de a szokásosnál lassabban haladsz rajta, olyan tempóban, ahogy az anyagi lehetőségeid engedik.

Nézzük meg részletesen mind a kettőt!

Kerülőutak

El lehet indulni a repülés valamelyik kevésbé költséges formája felé. Ez lehet például a vitorlázórepülés, a siklóernyőzés, de akár a repülőgép-szimulátor is. Ha pedig ha pedig majd pénz áll a házhoz, át lehet térni a motoros repülésre.

Előnyei:

– hamarabb megismerkedsz a repüléssel, sokkal több ismerettel, tájékozottabban fogod elkezdeni a PPL tanfolyamot.

– bekerülsz a repülős társadalomba, megismerkedsz a lehetőségekkel, a buktatókkal, meg az intézményrendszerrel.

Hátrányai:

– az itt felmerülő költségek tovább csökkentik az egyébként is szűkös anyagi forrásaidat.

– a repülésnek ezek a formái is csak akkor igazán olcsó, ha sok időd van rá. Vitorlázórepülő kiképzést például lehet csinálni néhány százezer forintból, de akkor szinte minden hétvégédet a reptéren töltöd.

Egyenes út, de lassabban

Ha komolyan gondolod, hogy motoros pilóta akarsz lenni, akkor kezdd el az elmélet tanulását, de ne holnap, hanem már ma! Az anyag – főleg ha nem csak a PPL-t tekintjük – nagyon nagy. Ha előre tanulsz, akkor komoly előnnyel indulsz neki a gyakorlati képzésnek. A pilóta úgyis életfogytig tanulásra van ítélve: minél előbb kezded, annál messzebbre jutsz.

Tanulhatsz otthon, magadtól, de beiratkozhatsz egy PPL elméleti tanfolyamra is.

A PPL anyag elsajátítása mellett vagy után nekiállhatsz a “repülős angol” megtanulásának. A jövőben ez várhatóan minden pilótának kötelező lesz, beleértve azokat is, akik csak Magyarországon repkednek.

Ha az általános angol nyelvet még nem tudod legalább valamilyen nyelvvizsga szintjén, akkor legfőbb ideje, hogy nekiláss. Nem csak a konkrét repüléshez lesz rá szükséged, de a szakirodalom túlnyomó része is angolul van.

Amíg tanulsz, elkezdheted összegyűjteni a PPL tanfolyam árát, és ha már jó része meg van, elkezdheted a PPL tanfolyamot is. A tanfolyamok jellemző időtartama általában 6-8 hónap. Lehet gyorsabban is, csak minek? Repülést tanulni jó, kár lenne elkapkodni. Lassabban viszont lehet haladni, van, aki két szezon alatt lesz kész vele. Nem állítom, hogy ez az ideális, de ha az anyagiak ezt teszik lehetővé, akkor megoldható. Ilyenkor arra kell figyelni, hogy a szünetekben ne felejtsd el a tanultakat. Ezen segít, ha a viszonylag ritka gyakorlati órák közt otthoni feladatokat kapsz – pl. repülési számításokat vagy útvonaltervezést – továbbá ha szimulátoron gyakorlod a repülést.

A PC szimulátoron tanultak használhatósága nagy mértékben függ attól, hogy mit csinálsz vele. Ha csak huzigálod a botkormányt, abból nem sokat tanulsz. Ha az igazi repülőgép tulajdonságainak ismeretében bizonyos eljárásokat gyakorolsz, akkor viszont nagyon hasznos lehet.

Mit tanuljál és miből?

Az interneten rengeteg anyag van magyarul is, angolul meg ezerszer több. Érdemes lehet kiválogatod belőlük azokat, amik Magyarországra és a PPL-re vonatkozik, hogy azt tanuld, amit a tanfolyamon is tanulni fogsz, és amiből majd vizsgáznod kell. Íme:

Elméleti tananyag

– az elméletet megtanulhatod a PPL(A) Szakszolgálati engedély – Elméleti ismeretek című könyvből. Magyarországon ez az egyetlen, olyan könyv, ami átfogóan és egységes szerkezetben tartalmazza a motoros pilótavizsga elméleti tananyagát.

A könyv megvásárolható például itt.

Jogszabályok

– Olvasgasd sokat a repüléssel kapcsolatos rendeleteket! Ne törődj vele, ha eleinte a felét se érted! Úgy olvasd, mint egy magazint: csak azzal foglalkozz, ami tetszik, a többit ugord át! A cél, hogy lassan megismerd a szaknyelvet, valamint hogy tudjad, melyik témának hol kell utánanézni. Ide írok párat, szerintem ezekkel érdemes kezdeni az ismerkedést:

Ki repülhet?
A 1178/2001 EU rendelet a pilóták képzéséről és szakszolgálati engedélyeikről.

Hogyan repülhet?
A 913/2012 EU rendelet, a repülések végrehajtásának szabályairól.


Még egyszer a lényeg:

A repüléshez sokat kell tanulni. Bosszantó, ha az ember pénz híján nem tud repülni, de még bosszantóbb, ha egyszer összegyűlt a pénze, repülhetne, de nem lehet, mert elméleti hiányosságokat kell pótolnia. Ha eldöntötted, hogy pilóta leszel, ne várj semmire, kezdd el a tanulást! Ha elakadsz valahol, nyugodtan írjál, vagy hívj fel, segítek ingyen s bérmentve.

Sok kitartást és sikert kívánok hozzá!

 

Klebercz Dezső
+36 70 3101 457


//

Keresés a setarepules.info-n

Nálam végzett pilóták